***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Шпионската афера с българско участие е водеща новина в повечето британски издания


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 16 август   

 

Новата шпионска спекулация с българско присъединяване е водеща през днешния ден за множеството английски издания. Заглавието на първа страница на Metro гласи „ Шпиони на Путин арестувани в Обединеното кралство ”.

Подобно е заглавието и в Daily mail, който написа Шпиони, пристигнали от предградие. The Guardian изяснява с огромни букви на първа страница, че задържаните са българи, обвинени за шпионаж в интерес на съветските служби за сигурност.

***

Медиите на Острова разясняват и присъединяване на българите в изборите зад граница.

По неофициална информация на bTV двама от упрекнатите са свързани с партия „ Възраждане “, а един – с Българска социалистическа партия. И тримата са взели участие в изборите през 2015 година

***

***

„ Винаги сме били в другарски връзки, само че не сме засягали въпроси за бизнес и финанси. Но постоянно съм усещала, че има нещо – от диалози, от дочуто, от говорене с кодове, чести пътувания на графици. Винаги съм имала едно мислено “, сподели пред bTV позната на двама от тримата българи, арестувани във Англия за шпионаж в интерес на Русия. По персонални съображения тя не желае да разкрива самоличността си.

Арестуваните са 45-годишният Орлин Русев, 41-годишният Бисер Джамбазов и 31-годишната Катрин Иванова, работили и живели във Англия от години.

***

Нови клипове на проведени гонки и дрифт в центъра на София взривиха обществените мрежи. Шофьор на безценен бял джип бе сниман да прави противоположен завой на кръстовището на бул. „ Черни връх ” и ул. „ Сребърна ”. Точно на светофара, на който убиха журналистът Милен Цветков. Клипът е качен от профила на създателя.

***

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев и лидерът на листата за общински съветници Борис Бонев показаха претендентите за кметове на 24-те софийски региона.

***

Държавата ще оборудва още химико-токсикологични лаборатории, в които да се изследва концентрацията на алкохол и наркотични субстанции в организма. Целта е резултатите да излизат в период до една седмица. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков преди началото на постоянното държавно съвещание през днешния ден. 

***

Bank of Ireland предизвести публично своите клиенти, че е записала проблем в онлайн приложението и уеб страницата си, само че съобразителни кандидат-богаташи откриха пропуск в системата, поради който могат да изтеглят огромни суми без да ги имат.

***

Броят на починалите при пожарите на хавайския остров Мауи надвиши 100 души, разгласи губернаторът на щата Хавай Джош Грийн, представен от Франс прес.

***

Правителството на Северозападните територии на Канада разгласи изключително състояние заради горските пожари, които предизвикаха огромни разрушения в един далечен район, а съставляват и опасност за столицата на територията Йелоунайф, съобщи Ройтерс.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР